paardendomein-logo

Training

Natural Horsemanship: wat betekent dat?

Sandra Oprel Categorie Training

Natural Horsemanship: wat betekent dat?
Tijdens de intakegesprekken die de Paarden Oppas Service de afgelopen weken voerde met aspirant verzorgers, waren er één of twee kandidaten die niet wisten wat Natural Horsemanship was. Tenminste: ze dachten het niet te weten, maar uit hun verhalen hadden wij al geconcludeerd dat ze juist vanuit de gedachte van Natural Horsemanship met paarden omgaan!

Het idee is dat je tijdens het trainen gebruik maakt van het instinct en het denken van het paard. Het is belangrijk dat je paarden kan ‘lezen’ en die informatie inzet om vanuit samenwerking je doelen te bereiken, en niet vanuit dominantie. Kies voor belonen in plaats van straffen en toon respect voor de ruimte van het paard, terwijl je je paard leert jouw ruimte te respecteren. De methode is ontwikkeld na jarenlange observatie van het gedrag van wilde paarden.

Laat jij je teveel beïnvloeden door anderen?

Hester Bransen Categorie Training

Laat jij je teveel beïnvloeden door anderen?
Een van mijn leerlingen vertelde met tranen in haar ogen dat ze zich veel te veel door anderen laat opjutten. “Jeetje, hij loopt wel erg diep vandaag zeg, stel ‘m maar niet te rond in hoor” of “Je gaat toch wel rijden vandaag, waarom zou je longeren?” Ze rijdt het liefste wanneer er niemand op stal is. Ze weet van zichzelf dat ze zich veel te veel laat beïnvloeden door adviezen van anderen. Goed bedoeld maar niet goed gedaan, zulke adviezen.

Losrijden met een plan + audioles

Hester Bransen Categorie Training

Losrijden met een plan + audioles
Het losrijden is voor sommige combinaties een makkie. Anderen blijven wel een uur rijden voordat ze het gevoel hebben dat het paard los is. Losrijden is misschien niet de beste benaming. Ik heb het liever over een warming up.

Wat je moet doen als je paard ‘achter de teugel’ loopt?

Hester Bransen Categorie Training

Wat je moet doen als je paard ‘achter de teugel’ loopt?
Om tot een goede oplossing te komen wanneer je paard achter de teugel loopt, is het belangrijk om eerst zeker te weten dat dit het probleem is.
Loopt je paard achter de teugel of achter de loodlijn?
Wat is het verschil tussen achter de teugel en achter de loodlijn?
Om daar achter te komen moet je eerst weten wat het beeld is van een paard die op de loodlijn loopt (zie afbeelding).

Kantelen van het hoofd van je paard, hoe komt dat?

Hester Bransen Categorie Training

Kantelen van het hoofd van je paard, hoe komt dat?
Wanneer je paard zijn hoofd kantelt, ziet dat er altijd een beetje onlogisch uit. En toch heeft je paard daar echt een goede reden voor. 

Wanneer kantelt je paard zijn hoofd?

Het kantelen van zijn hoofd doet je paard meestal niet wanneer je ‘gewoon’ rechtdoor rijdt. Het is vaak in een wending, een volte, tijdens het wijken of zijgangen zoals schouder binnenwaarts, travers of appuyeren.

Rust, rust, rust

Sjouke van Rossum Categorie Training

Rust, rust, rust
Vorige maand heb ik het gehad over waarom paardrijden soms niet zo wil met een vol hoofd. Waarschijnlijk voor velen herkenbaar. Maar wat kun je ermee? In deze blog beschrijf ik een eenvoudige oefening die je kunt doen, maar ik begin met een tip! Zorg voor een doel!
[12 3 4  >>  

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: