paardendomein-logo

Paardenwelzijn

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Serita Vossen Categorie Paardenwelzijn, Training

Een passend zadel

Een passend zadel - dat is zo makkelijk nog niet!

Als je zelf al een paard hebt dan weet je misschien hoe moeilijk het soms is om aan een passend zadel te raken. Eerst een zadelmaker vinden wiens visie aansluit bij de jouwe, en dan nog een passend zadel vinden, wat een crime!

Wat een zadelmaker niet op kan lossen.

Er zijn nog al een paar dingetjes die een zadelmaker niet kan oplossen. Elk paard heeft maar een bepaald stuk waar hij kan dragen, vanaf zijn schoft tot ongeveer waar zijn laatste rib zit. Een zadelmaker kan dit stuk niet verlegen. Dus voor je een paard koopt is het handig om te bekijken of jouw billenpartij en lange benen wel passen bij de rug van je paard! Natuurlijk zijn er een heleboel verschillende zadels, die ook verschillend zijn in lengte, maar wanneer jij voor je lengte een 18” zadel nodig hebt en op je paard past maximaal een 16,5 inch zadel dan ga je er nooit in de buurt komen!

De effecten van spanning op de kaakspieren en het TMJ op het paard.

Ingeborg Heystek Categorie Paardenwelzijn

De effecten van spanning op de kaakspieren en het TMJ op het paard.
Wist je dat, gespannen kaakspieren , het kaakgewricht (in het Engels heet dit TMJ) blokkeert? En wist je dat gespannen spieren en dus hoofdpijn bij het paard veroorzaakt? En dat dit uiteindelijk de gehele biomechanica van het paard beïnvloedt?

Zelf bekappen, zou je dat wel doen?

Nanet van Duijn Categorie Paardenwelzijn, Verzorging

Zelf bekappen, zou je dat wel doen?
Je zadel koop je bij een zadelspecialist, je hebt les van een instructeur met verstand van zaken, paardenvoer komt van een gerenommeerde fabrikant en de voeten van je paard doe je zelf? Omdat je een cursus van een dag hebt gedaan bij een “natuurlijk bekappen specialist”?

Hoe zorg ik dat mijn paard zich niet verveelt?

Sandra Oprel Categorie Paardenwelzijn

Hoe zorg ik dat mijn paard zich niet verveelt?
Wat is het een triest gezicht, om een paard alleen in de wei te zien staan, met hangend hoofd. Hij zet een paar stapjes, neemt een paar hapjes en staart met doffe blik wat voor zich uit. Een gezond, blij paard is ondernemend en nieuwsgierig naar zijn omgeving. Wat doe jij om het welzijn van je paard te vergroten en te zorgen dat hij zich niet verveelt?

Inspecties paardenwelzijn door NVWA

Redactie Categorie Ondernemen, Paardenwelzijn

Inspecties paardenwelzijn door NVWA
Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren vanaf maart 2016 extra inspecties uit bij maneges, pensionstallen, fokkerijen en opfok- handel- en trainingsstallen. Tijdens de inspecties controleren inspecteurs of de bedrijven zich houden aan de regels voor dierenwelzijn en identificatie en registratie (I&R) van de paarden.
[12  >>  

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: