paardendomein-logo

Paardensport

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Serita Vossen Categorie Paardensport, Training

Eventing - Spannend of juist een goede afwisseling?

Eventing ofwel crossen vinden veel mensen erg spannend, zo’n boomstam geeft niet mee en valt niet zomaar om. Dat is wel echt serieus! Onder de juiste begeleiding hoeft het helemaal niet zo spannend te zijn maar is het juist vooral heel erg leuk. Tot op heden ben ik nog geen paard tegen gekomen die crossen stom vindt.

Gevaarlijk of juist niet?

Op het eerste oog klinkt het natuurlijk gevaarlijk: springen over boomstammen, tonnetje of picknicktafels. Het kan - zonder de juiste begeleiding - ook inderdaad snel gevaarlijk worden. Maar dat hoeft echt niet zo te zijn. En het is voor elk niveau super leuk om te doen.

Tegenwoordig worden de hindernissen ook steeds veiliger: zeker op de hogere niveaus hebben ze steeds vaker hindernissen die om kunnen klappen om zo de veiligheid te verhogen. En gelukkig hoeven we niet allemaal in Boekelo te gaan starten.

10 tips voor veilig buiten rijden

Gastblog Categorie Paardensport

Veilig paardrijden om blessures van de ruiter te voorkomen

Uit een meerjarig onderzoek van Stichting Consument en Veiligheid blijkt dat 1100 paardensporters jaarlijks met een hoofdblessure bij de Spoedeisende Hulp terechtkomen als gevolg van het uitoefenen van hun sport of de omgang met paarden. 

Voorwaarts!

Nanet van Duijn Categorie Paardensport

Voorwaarts rijden is een van de belangrijkste onderdelen van je ruitercarrière, beheers je dat niet dan blijft het ploeteren. Zonder voorwaarts rijden kom je de hoek niet door, de hindernis niet over en het erf niet af. 

[Op de foto: Grand-Prix amazone Alizee Froment, een goed voorbeeld hoe een paard ijzerloos fantastisch gereden kan worden.]

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: