paardendomein-logo

Om de paardenstal

Het paardenpaspoort

Sandra Oprel Categorie Om de paardenstal

Het paardenpaspoort
Heb jij een geldig paspoort voor jezelf? Voor ons mensen is een paspoort geen must: vaak is onze ID-kaart of ons rijbewijs voldoende ter identificatie, maar voor je paard heb je altijd een paspoort nodig! Sterker nog: het is belangrijk dat het paspoort op stal en tijdens het vervoer bij het paard aanwezig is met betrekking tot de voedselveiligheid. Van de mens!

Wist je dat het paardenpaspoort alleen geldig is in combinatie met een hoofdstuk ‘Medische handelingen’ of een bijbehorend medisch inlegvel? Hierop staat het levensnummer en chipnummer van je paard en geef jij als eigenaar aan of jouw paard bij overlijden geslacht mag worden. Ik weet het: geen fijn onderwerp, maar wel iets om over na te denken, want als jij in het paspoort niets hebt aangegeven, gaat je paard straks automatisch naar de slacht met de bestemming humane consumptie. Staat er in het paspoort dat je paard niet bestemd is voor de slacht voor humane consumptie, dan kan dat niet meer worden gewijzigd, maar andersom wel: de bestemming ‘slacht’ mag je laten wijzigen in ‘niet bestemd voor de slacht’.

Spinnenwebben gevaarlijk?

Categorie Om de paardenstal

Spinnenwebben gevaarlijk?
Heb jij veel spinnenwebben in jouw stal? Wat doe jij ermee? Laat je ze lekker zitten, zodat de spinnen weer wat vliegen kunnen opruimen? Niet doen, want spinnenwebben kunnen veel kwaad aanrichten!

Wat kost een eigen paard?

Sandra Oprel Categorie Om de paardenstal

Wat kost een eigen paard?

Kijk jij ook weleens naar die mooie huizen op Paardendomein, met weidegang en stallen? De zogenoemde Paardenobjecten? Droom je van een eigen paard en vraag je je af wat het nou echt zou kosten?

Het is een hele stap om je eigen paard te kopen. Niet alleen qua verantwoordelijkheid en tijdsinvestering, maar ook qua financiële investering.

Boerenzwaluw in de paardenstal

Diana de Boer Categorie Om de paardenstal

Boerenzwaluw bij de paardenstal
Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de afgelopen 2 weken zijn er al veel meer teruggekomen van hun overwintering in Afrika.

De zwaluwstand is de laatste halve eeuw erg teruggelopen. Boerenzwaluwen zoeken het liefst een plek op in een stal bij vee. Grote boerenstallen zijn echter uit hygiënisch oogpunt steeds meer afgesloten, zodat ze op zoek gaan naar andere nestplaatsen, zoals onze paardenstallen.

Wilgen Stekken

Diana de Boer Categorie Om de paardenstal

Wilgen om je weiland

Gratis bomen om je weiland?

Wilgen zijn snel groeiende bomen en heel geschikt in of om de paardenwei als schaduwbomen, knotwilgen of windsingel.  

Een leuke manier om wilgen te verkrijgen is via het stekken van takken van knotwilgen. Als er ergens wilgen worden geknot mag je meestal wel wat takken gratis meenemen. Zoek een paar mooie rechte exemplaren uit.

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: