paardendomein-logo

Je wilt toch altijd het beste voor je paard?

En dus is het erg belangrijk dat je hem of haar het juiste voer geeft. Het juiste paardenvoer is niet alleen gezond, maar zorgt ook nog eens voor een mooiere vacht, gezondere gewrichten en minder kans op maagzweren. Dat is natuurlijk wat je wilt voor je paard. Je wilt dat je paard zo lang mogelijk in een goede gezondheid door de wei, de bak of over de weg kan dartelen. En dan is een goede paardenvoeding essentieel.

paardenvoer

paardenvoer luzerne klaver

Is goed paardenvoer voor ieder paard hetzelfde?

Waarschijnlijk vertel ik je niets nieuws als ik zeg dat ieder paard anders is en dus ook andere behoeften op het gebied van voeding zal hebben. Heb je een paard waar je veel mee doet? Flinke buitenritten, wedstrijden, voor de kar en noem maar op? Dan kan luzerne paard het juiste aanvullende voer zijn voor jouw paard. Je zorgt er met luzerne voor dat je paard zeer veel eiwitten en veel vezels binnen krijgt. De eiwitten zorgen voor de ondersteuning van de opbouw van spieren en voorkomen spierafbraak en de vezels zorgen ervoor dat je paard langer zal moeten kauwen op het voer. Dit zorgt dan weer voor een toename van het speeksel en dat is weer goed voor de spijsvertering en de algehele gezondheid van je paard.

Is luzerne nog voor andere dingen goed?

Jazeker! Je kunt luzerne voor paarden ook gebruiken om aan paarden te geven die helemaal niet zo’n actief leven leiden. Zo helpt het goed bij het behandelen en zelfs het voorkomen van maagzweren. Ook oudere en (te) magere paarden kunnen heel goed baat hebben bij luzerne. Hier helpt luzerne om het gewicht op peil te houden of zelfs te vergroten.

Wat is luzerne eigenlijk?

We hebben het nu al een tijd over luzerne, maar wat is het eigenlijk? Luzerne is een vaste plant met een hoogte tot ongeveer 1 meter. Je herkent de plant aan de paarse bloemetjes die wel wat lijken op klaver. Luzerne wordt geoogst en gedroogd en zo verwerkt tot bijvoer voor paarden. Dit drogen kan op verschillende manieren, zowel kunstmatig als door de zon. Het verschil zie je direct. De kunstmatig gedroogde luzerne ziet er wat “stoffig” uit, en veel mensen denken dat dat geen goed teken is. Dat “stof” zijn echter de luzerneblaadjes die de meeste voedingsstoffen bevatten. Zongedroogde luzerne bevat minder bladstof, maar is tegelijkertijd ook minder constant op het gebied van voedingswaarde. Kies dus het juiste luzerne bijvoer voor jouw paard. Meer informatie vind je op paardenvoer.nl.

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: