paardendomein-logo

0

Plekkersstraat 21, 9404 Ninove, België Klassieke Rijkunst, Rechtrichten, Mennen, Longeren, Ook bitloos

Komt bij de klant, Op praktijkadres Referentienummer: 81

Antoine De Bodt werd geboren in 1949 en groeide tussen de paarden op. Hij behoort tot de derde generatie van zijn familie die beroepsmatig met paarden werkt en kan nu reeds terugkijken op een carrière van meer dan 35 jaar in de paardensport.

Hij volgde les bij de besten ter wereld, waaronder Oliviera, Von Neindorff, Le Roland, Buurmans en Bemelmans en reed zelf ook op Prix St. George niveau.

Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar de zogenaamde 'probleempaarden' om deze volgens de methode van de klassieke rijkunst weer goed te krijgen. Antoine heeft lang een manege en pensionstal gerund waar hij dagelijks verschillende paarden trainde, zadelmak maakte, gedrags- en hoefkatrol problemen oploste. Op dit moment bezit hij een trainingscentrum dat "the place to be" is voor het oplossen van rijkunstige problemen en problemen in de omgang met paarden, alsook voor die ruiters die het paardrijden daadwerkelijk volgens de klassieke rijkunst willen leren.

Keer op keer worden de ruiters verrast door de vooruitgang van hun paard wanneer zij de aanwijzingen van Antoine opvolgen. Antoine heeft inmiddels een 'systeem' ontwikkeld, waarbij alle onderdelen uit de klassieke dressuur stammen. Geen nieuwe of revolutionaire bewegingen... maar principes die terug te brengen zijn naar de tijd van Xenophon. Echter, dit zijn principes die tegenwoordig nauwelijks meer ter hand genomen worden.

In de basis wordt er veel aandacht besteed aan de 'natuurlijke scheefheid' van het paard, omdat alleen een rechtgericht paard op den duur gezond blijft.

Meerdere instructeurs in Nederland die volgens de methode van Antoine de Bodt werken.http://www.hoefkatrol.be/

Details

Soort Training
Klassieke Rijkunst, Rechtrichten, Mennen, Longeren, Ook bitloos
Gediplomeerd/Licensie
Antoine de Bodt
Land
België
Training Paard
Longeren, Opleiding tot dressuurpaard, Uitbrengen paard, Probleempaarden, Klassieke opleiding
Locatie
Komt bij de klant, Op praktijkadres

Adres

Plekkersstraat 21, 9404 Ninove, België
7699 hits Rapporteer vermelding Aanbevolen:

Reviews

Er zijn geen reviews op dit moment.

Toon meer

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: