paardendomein-logo

0

Almere, Nederland
Osteopathie

Komt bij de klant, Op praktijkadres Referentienummer: 105

Wat is paardenosteopathie

Osteopathie voor paarden is een vertaling en aanpassing van de principes van de humane osteopathie, naar de fysiologie en anatomie van het paard.

Osteopathie is een holistische benadering van het lichaam, dat wil zeggen het lichaam als eenheid. De structuren van alle systemen moeten goed bewegen en de samenwerking tussen de systemen moet in balans zijn. Een lichaam in balans geneest zichzelf. Alle anatomische en fysiologische structuren, gevoed door alle nodige lichaamsvloeistoffen zorgen voor vitaliteit.

Wanneer de balans in het lichaam verstoord is na bijvoorbeeld een val, ziekte, stress of overbelasting, kan de vitaliteit van het paard afnemen. Op lange termijn kan dit leiden tot ontwikkelen van (chronische) ziektes, orgaandysfunctie en/of gewrichtsproblemen.

Door toepassen van manuele technieken creëert de osteopaat weer mobiliteit van anatomische/ fysiologische structuren, en daarmee de mogelijkheid voor het paard tot zelfherstellende krachten die leiden tot balans/ homeostase en daarmee vitaliteit.

De behandeling

De behandeling van een paard of pony start met een anamnese: dit is een vraaggesprek met de eigenaar/berijder waaruit naar voren komt op welk vlak er problemen met het paard zijn.

Inspectie
Daarna wordt bekeken hoe het paard zich presenteert; hoe is het met de bespiering, de vacht, de stand van de benen, de stand van het bekken en hoe is de energie van het paard?

Vervolgens wordt aan de hand gestapt en/of gedraafd. Soms zal ook het paard onder het zadel bekeken worden als dit relevant is voor een beeldvorming.

Fysiek onderzoek
Vervolgens zal ik het gehele paard onderzoeken en beoordeel ik de bewegelijkheid van alle drie samenwerkende systemen: het pariëtaal systeem (botten, gewrichten , spieren en pezen), het visceraal systeem (organen, bloedvaten- en lymfestelsel) en het cranio-sacraal systeem (schedelbotten, heiligbeen en ruggenmergskanaal met vliezen).

Behandeling
Wanneer ik blokkades in één of meerdere systemen vind, zal ik die met manuele technieken (d.w.z. met mijn handen) losmaken om zo weer een balans in bewegen in alle systemen te creëren en daarmee het zelfherstellend vermogen van het paard te optimaliseren.

Advies
Na de behandeling kan het paard spierpijn hebben, en/of moeite de nieuwe balans te vinden.

Ik sluit de behandeling altijd af met het geven van advies aan de eigenaar/berijder hoe met het paard om te gaan de eerste dagen/ weken na de behandeling.

De totale behandeling van een paard of pony zal +/- één uur duren.

Kijk op de website voor meer informatie.http://www.depaardenosteopaat.nl/

Details

Provincies
Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland

Adres

Almere, Nederland
6757 hits Rapporteer vermelding Aanbevolen:

Reviews

Er zijn geen reviews op dit moment.

Toon meer

Adverteren

Advertentiemogelijkheden, klik hier

- Adressen, Banners, Vermeldingen

Contact

Algemeen: info@paardendomein.nl

Redactie: redactie@paardendomein.nl

Adverteren: adverteren@paardendomein.nl

Bedrijfsgegevens: Contact

Volg ons op: